Nou pe Valea Trotusului: cursuri pentru instrumente muzicale la Onesti. Multe fete prefera saxofonul

Singura scoala din judetul Bacau pentru instrumente muzicale s-a deschis de curand la Onesti, intr-un spatiu amplasat pe strada Mercur – Venus, langa scoala generala “Emil Racovita”.

Profesor este Gelu Ciuraru, care preda cursuri pentru o sumedenie de instrumente muzicale, cum ar fi pianul, chitara, orga, saxofonul, oboiul, clarinetul, flautul, trompeta si altele.

La scoala condusa de profesorul Ciuraru se preda si teorie solfegii si canto popular, iar elevii sunt nu doar din Onesti, ci de pe toata Valea Trotusului si din judetul Bacau, ba chiar si din zone mai departate. “Nu e nimeni in judet care sa aiba o astfel de scoala, iar preturile practicate de noi sunt accesibile”, ne-a spus profesorul Gelu Ciuraru.

Cursurile se desfasoara pe perioada nedeterminata, atat cat doresc elevii, care pot incepe sa activeze la aceasta scoala incepand de la 6 ani si pana la orice varsta. Practic, un instrument muzical se poate invata la orice varsta, iar la scoala de la Onesti sunt deja si copii mai mici, dar si adolescenti si tineri, ba chiar si elevi cu varste mai mari.

Programul pentru cursuri este zilnic, de luni, pana sambata, intre orele 9,00 si 21,00, iar spatiul in care se lucreaza cu elevii este unul modern, cu un ambient placut si cu dotari de ultima generatie. Si instrumentele sunt moderne, iar modul de lucru este unul profesionist, folosindu-se partituri si metode de predare extrem de eficiente.

Profesorul Ciuraru ne-a spus ca preferintele elevilor sunt impartite, desi exista o cerere mai mare pentru unele cursuri, cum ar fi cele de pian sau saxofon.

Chiar daca pentru unii ar parea ciudat, exista foarte multe fete interesate de saxofon. Una dintre acestea, Nicoleta, face muzica de 8 ani, insa de circa doi ani de zile a inceput sa invete saxofonul. “Imi place foarte mult la aceasta scoala, e fain aici, iar domnul profesor este foarte bun”, ne-a spus Nicoleta, care urmeaza acum cursurile predate de profesorul Gelu Ciuraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*